Условия за пазаруване

I. ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ

Тези Общи условия регламентират достъпa и използването на www.maneraafrica.com (наричан за краткост по-долу “Уебсайт”). С посещението, използването и реализирането на покупка чрез Уебсайта, Вие потвърждавате, че сте запознати с тези Условия и ги приемате. В случай, че не сте съгласни с всички или част от нашите Общи условия, моля не използвайте нашия Уебсайт.

Този Уебсайт, както и цялата информация, която се съдържа в него се управлява и се поддържа от „МАНЕРА“ ЕООД, ЕИК: 205604241, със седалище и адрес на управление: гр. София, район Надежда, жк „Надежда“ II, бл. 205, ет. 4, ап. 15 (наричано за краткост по-долу „Дружество“). При нужда от допълнителна информация, моля, свържете се с нас чрез формата за връзка в Уебсайта или на телефон +359 878 969 146.

Достъпът до Уебсайта и използването му, включително показване на страници, комуникация с Уебсайта и свързаните с Уебсайта и социални медийни ресурси, както и реализираните покупки се извършват от потребители изцяло за лични цели, които следва по никакъв начин да не се обвързват към каквато и да е търговска, стопанска или професионална дейност.

Дружеството не се счита за отговорно за каквато и да е употреба на Уебсайта и съдържанието му, от който и да е от неговите потребители, която не е в съответствие със законите и законовите разпоредби на Република България. В случай на злонамерено действие от Ваша страна, може да бъдете подведен под отговорност за предоставяне на невярна, фалшива или заблуждаваща информация или данни, засягащи трети лица, както и за всяко неправомерно използване на такава информация или данни.

Настоящите Общи условия могат да бъдат частично или изцяло изменяни и актуализирани от Дружеството, като те влизат в сила от датата на публикуването им в Уебсайта, без да е необходимо изрично уведомление до потребителите на Уебсайта от страна на Дружеството. Датата на актуализация е посочена в края на документа.

 

II. ПОРЪЧВАНЕ И ДОСТАВКА НА ПРОДУКТИ

Продуктите, предлагани от Дружеството, се продават директно от него и могат да бъдат поръчани от пълнолетни дееспособни лица по следните начини, като за всички от тях се прилагат настоящите Общи условия:

Поръчване на продукти чрез електронен магазин в Уебсайта

Необходимо е от онлайн каталога да изберете един или няколко продукта и чрез бутон “Купи”, да го добавите в количката за пазаруване.

За да приемем и изпълним Вашата поръчка, при закупуване и доставка на продукти, предлагани от Дружеството, следвайки стъпките за поръчване, е необходимо да попълните своите лични данни и данни за доставка, а именно:

 • име и фамилия;
 • електронен адрес (Email);
 • телефон за връзка;
 • точен адрес за доставка или адрес на офис на куриер;
 • начин на доставка;
 • начин на плащане.

Предоставените лични данни се обработват съгласно Политиката за поверителност на Дружеството, налична на тази страница.

Поръчката се счита за предадена, когато Дружеството получи Вашата заявка по електронен път заедно с Вашите данни и информацията на поръчката е потвърдена.

Дружеството си запазва правото да не обработва поръчки, когато те са непълни или неточни, или продуктите вече не са на разположение (в наличност). В тези случаи, Дружеството ще Ви информира по електронната поща, че изпълнението на заявената поръчка не е възможно, като посочи мотивите си за това. Дружеството ще Ви информира за липсата на поръчаните продукти в рамките на десет (10) дни от деня, в който Вашата заявка е получена.

С изпращане на заявката за поръчка за Вас възниква задължение за плащане на посочената в нея сума, както и цената на куриерската услуга за колетна пратка към „Еконт Експрес“ ООД.

Заявката за поръчка ще бъде запазен в нашата база данни за времето, необходимо за нейното обработване и изпълнение, както и за времето, предвидено в закона.

С изпращане на заявката за поръчка, Вие се съгласявате, приемате и се задължавате да спазвате настоящите Общи условия. В случай, че не сте съгласни с някои от тях, моля, не изпращайте своята заявка за закупуване на продукти от Уебсайта.

След като изпратите заявка за поръчка, на Вашата електронна поща ще получите потвърждение за нейното успешно приемане.

 

III. ЦЕНИ И ЗАПЛАЩАНЕ НА ПРОДУКТИ

Дружеството предлага за продажба висококачествени продукти. Техните основни характеристики са показани и описани във всяка индивидуална страница на съответния продукт.

Всички цени, посочени в електронния магазин на Уебсайта, са в български левове с включен ДДС, като НЕ включват цената за доставка.

Цените на продуктите подлежат на промяна без да е необходимо изрично уведомление до потребителите на Уебсайта от страна на Дружеството. Необходимо е да проверите крайната цена на продажба преди да направите своята поръчка към Дружеството, без значение от избрания начин за поръчване.

Плащанията се извършват в български лева по един от следните начини, избран в процеса на поръчване на продукти чрез електронния магазин на Уебсайта:

 • чрез пощенски паричен превод към Дружеството чрез „Еконт Експрес“ ООД при получаване на продукта;
 • по банков път по сметка на Дружеството, посочена на страницата за потвърждение на поръчката при избор на опция “Директно банково плащане”, както и в последващото електронно съобщение за получена поръчка. При избор на този начин на плащане Вие се съгласявате да заплатите цената на Вашата поръчка авансово на посочената от Дружеството банкова сметка. При избор на опция “Директно банково плащане” поръчката ще бъде задържана до заверяването на нашата сметка със съответната сума, след което Вашата поръчка ще бъде изпълнена.

Кодове за отстъпка

Кодовете за отстъпка са персонализирани кодове, издавани от Дружеството, които Ви позволяват да се възползвате от отстъпки при покупки чрез електронния магазин в Уебсайта. Ако разполагате с такъв код, можете да го въведете в последната стъпка на поръчката, непосредствено преди тя да бъде изпратена. Отстъпките ще бъдат добавени автоматично към поръчката и ще бъдат видими на страницата.

Кодовете за отстъпки не могат да се използват в комбинация с други кодове. Всеки код е възможно да има краен срок за използване, така че след изтичането му кодът става невалиден. Кодовете за отстъпка не могат да се обменят за тяхната парична равностойност при никакви обстоятелства.

 

IV. ДОСТАВЯНЕ НА ПОРЪЧАНИ ПРОДУКТИ

Дружеството извършва доставки само на територията на Република България към момента. Доставките се извършват единствено с куриерска компания „Еконт Експрес“ ООД.

Имате възможност да изберете от два начина на доставка:

 • доставка до адрес с Еконт – необходимо е да попълните точен адрес за доставка;
 • доставка до офис на Еконт – необходимо е да попълните точен адрес на офис или неговото еднозначно наименование, според списъка с офиси.

За доставката се прилагат Общите условия на „Еконт Експрес“ ООД, с които можете да се запознаете тук.

Цената за доставка се определя от ценоразписа на „Еконт Експрес“ ООД за колетни пратки в Република България според избрания начин на доставка: до посочен от Вас адрес или до избран от Вас офис на „Еконт Експрес“ ООД. Ценоразписът можете да намерите тук.

Стандартен срок за доставка

 • за населени места с офис на Еконт – на следващия работен ден след изпращането;
 • за населени места без офис на Еконт – съгласно график на обслужване на „Еконт Експрес“ ООД до 3 работни дни след изпращането.

Приемане и обработване на поръчки

Направени и приети поръчки в работен ден се изпълняват до 24 часа от получаването им и се заявяват за доставка, като тя се изпълнява спрямо посочения по-горе стандартен срок.

През работни дни обичайните часове на доставка са в периода от 9:00 до 17:30 часа.

Направени поръчки в неработен ден се приемат и изпълняват в първия работен ден, следващ неработния ден.

По изрично искане от Ваша страна е възможна доставка в събота, като тя ще бъде изпълнена от куриер в периода между 9:00 и 13:00 часа.

След като изпълним поръчка, на Вашата електронна поща ще получите потвърждение за нейното успешно изпращане.

В случай, че в момента на доставка на посочения адрес в посочените срок и часови диапазон не бъдете открити или не отидете до избрания офис на „Еконт Експрес“ ООД, за да получите в срок Вашата пратка, Дружеството се освобождава от задължението си да изпълни доставянето на заявената поръчка.

 

V. ВРЪЩАНЕ НА ЗАКУПЕНИ ПРОДУКТИ

В съответствие със Закона за защита на потребителите, може да се възползвате от правото си да върнете закупените продукти, без никакви санкции и без да е необходимо да изтъквате конкретна причина за това. В срок от четиринадесет (14) дни от датата, на която сте получили продукта имате право да заявите своята воля за връщане, като е необходимо предварително да се свържете с Дружеството в писмен вид на електронен адрес info@maneraafrica.com, за да заявите своята воля.

Продуктите трябва да бъдат върнати неизползвани, неотворени и в пълен обем в тяхната оригинална и ненарушена търговска опаковка.

При изрично и пълно изпълнение на посочените по-горе условия, Дружеството ще възстанови пълната сума за върнатите продукти, с изключение на направените от Вас разходи за доставка и връщане. Всички суми ще бъдат възстановени по начина, по който са били заплатени – чрез директно банково плащане или чрез пощенски паричен превод чрез „Еконт Експрес“ ООД.

Върнатите продукти трябва да бъдат изпратени чрез „Еконт Експрес“ ООД до Дружеството на следния адрес: гр. София, район Надежда, жк „Надежда“ II, бл. 205, ет. 4, ап. 15, в срок до 7 (седем) дни от датата, на която сте изпратили своето писмено заявление за връщане и при посочените по-горе условия. Не се приема връщане на продукти, чрез пратки с наложен платеж!

След като Дружеството получи върнатите продукти и провери, че те отговарят на всички изисквания за връщане, ще получите съобщение по електронен път, че върнатите продукти са били приети.

В случай, че върнатите продукти не отговарят на условията за връщане, ще бъдете уведомени. В този случай можете да изберете продуктите да бъдат доставени обратно до Вас за Ваша сметка. Ако откажете, Дружеството си запазва правото да задържи върнатите продукти, както и заплатената сума за тях.

Моля, имайте предвид, че всички мита, данъци и такси (ако има такива), които сте платили за доставка на закупените продукти не се възстановяват.

 

VI. ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЛИЧНИ ДАННИ

Дружеството се стреми да подобрява технически и организационно Уебсайта, като прилага мерки за осигуряване на сигурност на услугите му, с цел предотвратяване на неразрешено използване или достъп до данни, както и за предотвратяване на рискове от разпространение, унищожаване и загуба на данни и конфиденциална информация по отношение на потребителите на Уебсайта, както и за да се избегне непозволен или незаконен достъп до такива данни и информация.

Дружеството приема и публикува Политика за поверителност, с която можете да се запознаете тук.

 

VII. ИНТЕЛЕКТУАЛНА СОБСТВЕНОСТ

Съдържанието на Уебсайта, включително, но не само, снимки, илюстрации, видеоклипове, документи, фигури, лого и всякакви други материали, публикувани във всякакъв формат, включително менюта, части от уебстраници, графики, цветове, схеми, инструменти, шрифтове, дизайн на Уебсайта, диаграми са защитени с авторско право и от всяко друго право на интелектуална собственост, принадлежащи на Дружеството и на съответните носители на права. Частично или изцяло възпроизвеждане, независимо под каква форма, на Уебсайта или неговото съдържание не е разрешено без писменото съгласие на Дружеството.

Продуктите, предлагани в електронния магазин на Уебсайта, са обект на авторско право и тяхното разпространение е забранено. Със закупуване на някой от тези продукти Вие придобивате правата върху материалния носител, но Ви се забранява да копирате, разпространявате или излагате съответния обект на авторско право.

Дружеството има изключителното право да разрешава или забранява всяко възпроизвеждане (независимо дали пряко или непряко, временно или постоянно, или по всяка друга причина или каквато и да е форма, изцяло или частично) на Уебсайта и неговото съдържание. Използването на такива копия се разрешава единствено за законни цели и в съответствие с авторски и други права на интелектуална собственост на Дружеството и на авторите на произведенията, публикувани на Уебсайта.

 

Последна актуализация: 18.12.2019

Затваряне

Вход

Затваряне

Количка (0)

Cart is empty Количката е празна.

Manera Africa

Ръчно изработена козметика с масло от ший
Затваряне
Използваме "бисквитки", за да Ви осигурим най-пълноценно преживяване на нашия сайт. За повече подробности прочетете нашата политика за поверителност и употреба на бисквитки.
We use cookies to provide you with the most complete experience on our site. Read our Privacy Policy & Cookie Policy. Click here to opt-out.